De beschuldigde die niemand heeft gehoord (FR)

Over deze voorstelling

In de nacht van 16 op 17 mei 2018 kwam de tweejarige Mawda om door een politiekogel op de snelweg nabij Bergen. Op vrijdag 12 februari viel het verdict in de rechtszaak die de verantwoordelijke(n) voor haar dood moet aanduiden.

In deze zaak zijn er drie beklaagden: de Belgische politie-agent die het fatale schot loste en twee Iraakse jongemannen die in het busje zaten. Het vonnis volgt op vrijdag 12 februari, maar het proces zal essentiële vragen onbeantwoord laten. 

Wij, theatermakers van KVS, willen in deze podcast het verhaal brengen van “de beschuldigde die niemand heeft gehoord”: de vermeende chauffeur. Niet om de schuldvraag te beantwoorden, want dat is niet onze rol, maar om recht te doen aan de menselijkheid die hem werd ontnomen. Om zijn stem alsnog te laten klinken in een zaak waarin geen plaats was voor zijn verhaal.

  • Een podcast over het proces in de zaak-Mawda Een podcast van: Kristin Rogghe Met de stemmen van: Soufiane Chilah, Aïcha Cissé, Kristin Rogghe Montage en sounddesign: Wederik De Backer Beeld: Manu Scordia Een productie van: KVS

    Gerelateerde
    voorstellingen

    Herbekijk onze streams